Balık yağı, balık dokusundan elde edilen yağdır. Genellikle ringa balığı, ton balığı, hamsi ve uskumru gibi yağlı balıklardan elde edilir. Ancak bazen, morina karaciğeri yağı gibi diğer balıkların karaciğerlerinden üretilir. Omega 3, insan vücudu tarafından üretilmeyen ve bu yüzden mutlaka dışarıdan alınması gereken yağ asitleridir.
Balık Yağının Başlıca Faydaları:
- Romatoid artrit ağrılarını hafifletir.
- Kilo vermeye yardımcı olur.
- Koroner kalp hastalığı riskini azaltabilir.
- Enflamasyonu azaltır.
- Alerji riskini ve astım belirtilerini azaltır.
- Balık yağı bazı psikiyatrik bozuklukların semptomlarını iyileştirebilir.
- İyi kolesterol seviyesini artırır.
- Kemik eklem rahatsızlıklarının engellenmesine yardımcı olur.
- Bazı çalışmalar balık yağının yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.
- Omega-3 yağ asitleri bebeğin erken büyümesi ve gelişmesi için hayati öneme sahiptir.
- Balık yağı, karaciğer yağlanması ve alkolsüz yağlı karaciğer hastalığı semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir.