ŞURUP ÇEŞİTLERİ
Şuruplar doğal tatlandırıcılardır. İçlerinde bulunan magnezyum, demir, fosfor, potasyum, manganez, çinko, kalsiyum ve riboflavin gibi maddeler sayesinde tam bir enerji deposudur, hastalıklardan koruduğu gibi vucütta başka bir çok olumlu etkiye neden olur. Antioksidan etkiye sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra vücudu serbest radikallerden arındırır. Kandaki değerleri olumlu anlamda etkiler, sindirimi düzenler ve vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Antiseptik özelliği nedeniyle ciltte deforme olmuş hücreleri yeniler, böylece yaraların hızlı iyileşmesini sağlar, deri yenilenmesini hızlandırır ve yaşlanmayı yavaşlatır. Saç sağlığına da faydalı olan özler, saçların hızlı uzamasında yardımcıdır. Üst solunum yolları hastalıklarında da yan ürün olarak hastalar tarafından tercih edilmektedir.